luni, 14 iulie 2014

”INSTRUIEȘTE-ȚI COMUNITATEA !!! ”

Prin doatarea cu echipamente IT a Bibliotecii Comunale Barcea și înființarea CIP(Centrului de Internet pentru Public)activitatea bibliotecii este orientată și spre inițierea membrilor comunității în utilizarea tehnologiilor moderne.Acest tip de servicii realizate cu rapiditate si eficiență prin internet, sunt o adevarată binefacere pentru persoanele cărora le sunt inaccesibile din diverse cauze: distanță, costuri, lipsă de timp,șomerii isi sporesc șansele în găsirea unui loc de munc, elevii se pot orienta în oferta educatională, pensionarii au posibilitatea de a comunica la distanță.
Discutînd cu persoane care s-au confruntat cu aceste probleme am pus în aplicare din 26 Iunie, un Proiect/Serviciu care să vină în ajutorul lor, ”Instruiește-ți comunitatea”, care este un curs gratuit de inițiere în folosirea calculatorului. Cursul se va derula timp de un an calendaristic în funcție de cererile primite,pe grupe de cîte 4 persoane, mă adresez în special persoanelor de peste 40 de ani, o zi pe saptamînă timp de 3ore, 4 zile lucrătoare pe serie.
Cursanții vor deprinde noțiunile de bază de operare pe calculator, pentru a naviga pe internet, pentru a comunica( prin e-mail, yahoo, messenger) și pentru a utiliza programul word.
Parteneri în acest proiect sunt și voluntarii bibliotecii, cărora le face mare plăcere să participe, să dea o mînă de ajutor, să fie alături de generația ” părinți și bunici”.
Cursul se va finaliza pe fiecare serie cu acordarea unei diplome de participare,,acordată fiecărui cursant  de  Primarului Comunei Barcea, dl. Zamfir Constantin.
Suntem puțin speriați


Primele zile, învățăm notiunile de bază

Timizi, e normal pentru început

Nepoțica se mîndrește cu așa bunică !!!!


Am primit întăriri, ne-au sărit în ajutor Voluntarii. Mulțumim!

Fete drăguțe, cu pricepere si rabdare ne îndrumă, pas cu pas

Parcă e mai bine acum, suntem mai îndrăzneți

Pînă și pisica îmi este alături......trebuie să învăț!!!



Muncă multă !!!



selectăm, copiem........


Nu-i ușor cu wordul ăsta, dar învățăm !!!!




Suntem parcă mai optimiști, doar ne-a promis domnișoara ca vom ști totul pînă la sfîrșit

eeeiiii, deja este altceva, avem conturi pe yahoo !!!!


”Adevărată minune”, ne putem vedea și auzi !!!!

Acum am înțeles că se poate comunica și altfel, oricînd cu oricine și de oriunde

Mă gîndesc că în curînd o să comunic în felul acesta cu fetele mele !

Suntem uimiți și plăcut impresionați !!!!

Și așa au trecut ,deja, 3 zile de curs.







Bibliotecar, Milea Lucia



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu